Over Fit From Anywhere

Fit from Anywhere wil je helpen en inspireren om zelf overal te trainen om zowel lichamelijk als geestelijk fit te zijn. We willen laten zien dat dit niet duur of moeilijk te zijn hoeft te zijn. Dat het juist leuk is! We richten ons op mensen die graag willen beginnen met zelf overal fit worden, maar niet zo goed weten hoe ze dat kunnen doen. Of juist de fanatieke sporter die naar nieuwe inspiratie en ideeën zoekt.  

Achtergrond over de oprichter van Fit From Anywhere: waarom zelf fit worden en wat weet ik hier eigenlijk van? 

Sporten vond ik vroeger als kind en tiener nooit leuk. Gymles voelde altijd als een ‘moetje’. Toen ik wat ouder werd, voelde ik me vaak rusteloos. Ik begon me meer te verdiepen in gezondheid en kwam er achter dat bewegen een goede uitlaatklep voor me is. Door te sporten kan ik mijn energie kwijt en vind ik meer rust. Niet alleen lichamelijk, maar ook in mijn hoofd.

Mijn doel werd een zo fit mogelijk lichaam en een sterke geest creëren. Je leeft immers maar één keer, dus hoe gaaf is het om aan de beste versie van jezelf te werken. Ik stortte me op een fitness app en was bijna dagelijks in de beste studio’s en gyms van de stad te vinden waar ik woonde. Dat ging me goed af, want ik vond sporten tegenwoordig leuk en zag resultaten. 

Ondertussen was ik altijd al veel bezig met een andere passie, namelijk reizen. Ik ben vaak voor langere tijd in het buitenland te vinden. En daar zat de uitdaging: sporten consequent volhouden is lastiger als je niet naar je vaste sportschool of studio kan gaan. Hiken en door nieuwe steden wandelen vond ik altijd al leuk, maar hoe kan ik écht werken aan mijn doelstelling om fit te zijn terwijl ik op reis ben? Dat was de inspiratie om deze site te starten. 

Tegenwoordig leef ik locatie onafhankelijk en ben ik dus eigenlijk altijd onderweg. Ik kocht een fitnessmat, bond deze vast aan mijn backpack en daag mezelf nu uit om helemaal zelf te sporten en bewegen. Zonder sportschool of yoga studio. Fit zijn wil ik als vast onderdeel van mijn dag te zien, zodat het net zo normaal voelt als tandenpoetsen. Iets dat je niet wilt overslaan. 

Alles wat ik hierover leer en de kennis die ik opdoe wil ik op Fit From Anywhere delen met anderen die ook geïnteresseerd zijn in zelf fit worden. Niet alleen fysieke training komt aan bod: de laatste maanden verdiep ik mezelf ook steeds vaker in mentaal in vorm zijn en mindfulness.”

Vragen of suggesties? Stuur ons dan een berichtje op contact@fitfromanywhere.com